fbpx
En mørkhåret smilende ung familiekonsulent siddende ved siden af en mand med mørkt fuldskæg.

Events

Se kommende arrangementer i Memox

En mørkhåret smilende ung familiekonsulent siddende ved siden af en mand med mørkt fuldskæg.

Events

Se kommende arrangementer i Memox

Start weekenden med faglig refleksion i hyggeligt selskab

Sidste fredag i hver måned inviterer Memox til socialfaglig fredagscafé. Vi starter med et aktuelt oplæg og har inviteret en række stærke personligheder, der kan inspirere og sætte tankerne i gang. Bagefter er der tid til networking og lidt godt til ganen.

Viden og Vin er for alle med interesse for socialfagligt arbejde. Det er altid gratis at deltage. Alle oplæg finder sted i Memox’ lokaler på Eliasgade 10 2300 København S. 

Se de kommende events herunder og tilmeld dig herunder.

Mit liv med ADHD

Fredag 23. februar kl. 14-16

Manu Sareen fik først stillet diagnosen ADHD for få år siden. Han ville ønske, at han havde kendt til sin diagnose tidligere i livet – det kunne måske have forklaret uroen, melankolien og det indre kaos.

I dette oplæg fortæller Manu Sareen om at leve et liv med ADHD uden at vide det, om en grundlæggende ensomhed, der knytter sig til at føle sig anderledes og om de enorme omkostninger det har haft at overskride sine egne grænser gang på gang, og aldrig kunne sige nej til en udfordring.

Derudover fortæller han også om styrkerne ved ADHD; jernviljen, gåpåmodet og kreativiteten. Han har skabt en politisk karriere og et succesfuldt forfatterskab, men på trods af succeserne, er der også en anden side. Diagnosen har kostet ham dyrt, både professionelt og privat, forliste ægteskaber og tabte jobs og venskaber. Flere gange har han truffet afgørende valg i sit liv, som bagefter har været uforklarlige for ham selv, og han har siddet tilbage dybt forundret og forvirret over sin impulsivitet.

Oplægget finder sted i Memox’ lokaler på Eliasgade 10 2300 København S


Nina Palesa Bonde

Fredag 22. marts kl. 14-16

Nina Palesa Bonde er dommerfuldmægtig ved Københavns Byret. Derudover er hun en aktiv debattør både i den retspolitiske og offentlige debat.

Nina har udtalt, at det der først og fremmest driver hende, er retsikkerhed og retfærdighed og hun har blandt andet ytret sine holdninger om emner som ligestilling, ytringsfrihed, etnicitet.

Oplægget finder sted i Memox’ lokaler på Eliasgade 10 2300 København S

 

 

 

 

 


Kollaps – vejen tilbage til overskud og glæde

Fredag 26. april kl. 14-16

Claus Elgaard har udgivet bogen “Kollaps” hvor 10 kendte danske mænd fortæller om deres kriser og værktøjer til at komme videre. Det er denne bog, der danner danner grundlag for oplægget.

Jes Dorph-Petersen, der gik fra at være folkekær Mr. News til kontroversiel ‘Me too-person’, er en del af bogen Kollaps. Heri fortæller han om nødvendigheden i at træde ind i de udfordringer livet giver.

“Jeg glemte mig, da jeg havde allermest brug for hjælp” siger Jens Veggerby i “Kollaps”. Den folkekære, og ellers altid positive, cykelrytter, Jens Veggerby, gemte sig lang tid under dynen, og nægtede at se sig selv i spejlet.

Alle i bogen undrer sig i dag over, at de ikke bankede på chefens dør, talte med konen eller nære venner, men i stedet isolerede sig. Fælles for alle medvirkende er, at de langsomt udviklede sig til dårlige kolleger, kærester og ægtemænd. De drænede deres omgivelser for energi – mænd der ellers var kendt for at udstråle overskud.

Foredraget er inspiration til at få et endnu bedre privat og arbejdsliv. At få overskud til at være en go’ kollega og kammerat – og måske endda støtte en kollega, der kan være på vej ud i problemer.

Oplægget finder sted i Memox’ lokaler på Eliasgade 10 2300 København S


Min kærlighed til socialt arbejde

Fredag 31. maj kl. 14-16

Signe Færch er forkvinde for Dansk Socialrådgiverforening. Hun er selv uddannet socialrådgiver og gik i 2022 til valg på at gøre socialrådgiverne mere synlige i den offentlige debat, og at bruge den synlighed på at sikre bedre rammer for socialrådgivernes arbejde.

Da Signe Færch som barn så, hvor hårdt et arbejdsliv hendes mor havde som socialrådgiver, besluttede hun at gå en anden vej. Alligevel endte hun med at uddanne sig til socialrådgiver, og har fundet ud af, at faget er mere livsbekræftende end hårdt. Men det kræver de rigtige rammer, og det er dem hun nu vil kæmpe for at, alle socialrådgivere får.

Signe Færch har lavet socialt arbejde i mange år og har tidligere arbejdet som socialrådgiver hos Den Sociale døgnvagt og Gentofte- og Greve Kommune – og det er hendes store kærlighed til netop socialt arbejde, hun fortæller om i dette oplæg.

Oplægget finder sted i Memox’ lokaler på Eliasgade 10 2300 København S


Søg

LUK

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Faglig viden, nyheder og begivenheder indenfor det socialfaglige felt – direkte i din indbakke.